shadow

Hvert år pakker tusindvis af danskere bilen og kører mod sydlige himmelstrøg. Men det kan blive en dyr fornøjelse, hvis man ikke har styr på feriedestinationens parkerings-regler. Regler om parkering varierer nemlig fra by til by og land til land, og ikke mindst p-automaten kan være et mysterium at aflæse.

I Spanien skal man på ensrettede veje parkere i den side af vejen, hvor husene har ulige numre – på dage med ulige dato. Til gengæld skal man parkere på den side af vejen, hvor husene har lige numre på dage med lige dato. I Madrid findes der zoner, hvor man maksimalt må parkere to timer. I Tyskland er den danske p-skive ikke gældende, og du skal i stedet udstyre bilen med en tysk p-skive. Og så er vi slet ikke nået til de italienske parkeringsskilte, der kan være svære at afkode for selv den mest velbevandrede turist. I Italien er parkeringsreglerne nemlig noget indviklede, og det kan derfor som turist være svært at overskue om du skal betale for at parkere i de hvide eller de blå p-markeringer. Tip: de blå båse skal der betales for mens de hvide er gratis.

Der er derfor ekstra god grund til at holde tungen lige i munden, når det gælder parkeringen uden for Danmarks grænser. Risikoen for at der efter ferien dumper en ubelejlig feriehilsen ind ad brevsprækken, er skærpet. Det sker efter at Europa-Parlamentet i 2015 vedtog, at myndighederne i alle EU-lande kan inddrive bøder i Danmark – så længe at afgiften overstiger et beløb på 520 kroner.

Skyd genvej gennem de uvante parkeringsregler og brug din mobiltelefon som billetautomat. EasyParks app hjælper dig med at betale for din parkering i mange europæiske byer. App’en hjælper med at finde frem til din placering og den lokale tarif for parkeringsafgifter på udendørs parkeringsområder. Når du har parkeret, kan du stoppe, starte og forlænge din parkering – uanset hvor du opholder dig, og helt som du kender det fra Danmark. Ud over turen til p-automaten, slipper du for at skulle have mønter klar, sprogbarrierer og ikke mindst risikoen for p-bøder.

Du kan bruge EasyParks app i 8 europæiske lande, heriblandt nogle af danskernes favoritdestinationer som blandt andet Spanien, Italien og Tyskland. I sommeren 2015 var der i omegnen af 2.400 danskere, der brugte EasyPark app’en på en destination uden for Danmark.

Fakta: Så dyr er parkeringsbøden på feriedestinationen

Land Ulovlig parkering (cirkabeløb angivet i danske kroner)
Italien Fra 298
Spanien Op til 1490
Tyskland 75-520
Østrig Fra 149
Norge Fra 670
Finland 149 – 600
Sverige Fra 149

Kilde: FDM og ADAC, april 2015

EasyPark_app

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*