Italiens byerTurisme

Forlænget weekend i Firenze

Byen i Toscana – hvor kunst, kultur og livsglæde mødes og går op i en samlet højere enhed.
Udsigten over denne historiske bydel fra piazza Michelangelo er svær at beskrive med ord, det skal bare opleves !!.

Gå en tur i byen, oplev domkirken Catedrale di Santa Maria del Fiore med det tilhørende dåbskapel – Battistero di San Giovanni med dekorerede indgangsdøre af bla. Michelangelo.

På piazza della Signoria finder du Palazzo Vecchio med det karakteristiske tårn samt galleria degli Uffizi med den verdenskendte samling af kunst og skulpturer som er helt enestående.

I gåafstand herfra findes den klassiske Ponte Vecchio – Guldsmedenes bro, som man ikke bør gå glip af.
Tag et stop midt på broen og nyd udsigten over Arno-floden, gennem de karakteristiske buer.

Kulinarisk er Firenze absolut også et besøg værd – hold en pause på en af de utallige caféer og nyd et stykke lækker tærte, eller et glas vin santo med tilhørende cantuccini’er som byen er så kendt for.

Det fiorentinske køkken er bla. kendetegnet ved, at der gøres stor brug af friske bønner – det kan f.eks være i en salat, stegt på en pande sammen med pancetta, eller kogt sammen med tomater.

Du kan finde mere info om Firenze på – www.firenzeturismo.it

Du kan også selv prøve at lave en af de klassiske retter fra egnen, Insalata di Baccelli e Pecorino – se herunder:

Insalata di Baccelli e Pecorino
Til 4 personer
2 kg friske hvide bønner
Håndfuld frisk basilikum-blade
100 gr pecorino
8 radiser
Olivenolie
Salt og peber

Tag bønnerne ud af bælgene, kog bønnerne i en gryde med vand og en sjat olie, salt og basilikum ved svag varme i 10 min.
Bønnerne skal stadig være sprøde, hæld vandet fra og lad dem køle af.
Riv pecorino’en i flager, samt skær radiserne i tynde skiver.
Bland bønner, pecorino og radiser i en skål, tilsæt olie, smag til med salt og peber.
Drys med friske basilikum-blade og server.

Vis mere

Andre indlæg

Back to top button