Nyheder

Varmerekord på Sicilien

Selvom vejrudsigterne har meldt om høje temperaturer i den centrale og sydlige del af Italien, så er der på Sicilien onsdag målt 48,8 grader. Det er en europæisk varmerekord, som formodentlig ser ud til ikke at holde så længe, for ifølge nye vejrmeldinger så kan Spanien forvente endnu højere varmegrader i den kommende weekend.

Her forventes temperaturen nemlig at komme til at ligge mellem 45 og 50 grader.

Antallet af byer som varsles røde med varme-alarm, vil lørdag komme til at omfatte 17 byer – Ancona, Bari, Bologna, Bolzano, Brescia, Cagliari, Campobasso, Firenze, Frosinone, Latina, Napoli, Palermo, Perugia, Rieti, Roma, Trieste og Viterbo. Flere af byerne på listen, har haft varme-alarm i 3 dage i træk.

Myndighederne i enkelte regioner melder også om forhøjet fugtighed især i aften- og nattetimerne, grundet den manglende luftcirkulation.

De varme vejrforhold kommer fra Afrika, og umiddelbart så det ud til at det primært var den sydlige del af landet som ville blive ramt, men nu ser det ud til at hele Italien er omfattet af den igangværende hedebølge. Umiddelbart er der ingen meldinger om at vejret ændrer sig hen over weekenden.

Enkelte steder er der opstillet blæsere som folk kan afkøle sig ved, derudover er der rift om springvand, fontæner, vandhaner med videre som kan bruges til midlertidig nedkøling i varmen.

Vis mere

Andre indlæg

Back to top button