Ferie i Italien

Hold en økonomisk ferie på Sicilien

Når du planlægger en ferie til Sicilien, så behøver den ikke nødvendigvis koste en herregård eller dræne kontoen for alt hvad der står på den. Du kan let blve overrasket over hvor nemt og billigt det egentlig kan gøres, uden at du behøver at gå på kompromis.
Et af de steder som du bør tage med på din huskeliste over steder der skal opleves, er de mange mindre øer som befinder sig i farvandet omkring Sicilien. Alle de omkringliggende øer er opstået på grundlag den vulkanske aktivitet som findes i området, og det er netop denne aktivitet som har skabt denne fantastiske natur. De mange bjerge og dale på både de omkringliggende øer og på Sicilien giver uanede muligheder for udendørs aktiviteter som hiking. Derudover kan det også godt betale sig at tage en bådtur rundt blandt øerne, hvilket byder på en enestående udsigt over naturens luner.

Et andet godt og billigt udflugtsmål er øen Stromboli, hvis aktive vulkan har været i udbrud flere gange end nogen anden vulkan i Europa. Det vil være en god ide at tage en guidet tur, så du er sikker på at have en med som kender området og forholdene. En anden af de mange vulkan-øer er øen Ustica, som ligger på nordsiden af Sicilien.

Historiske oplevelser

Rundt om på Sicilien findes mange historiske steder som er værd at besøge. Som tegn på tidligere tiders storhed, findes den romanske villa Casale – eller i hvert fald resterne af det som engang har været en imponerende villa. Gulvene bestod af mosaik og ruinerne af huset er en del af Siciliens kulturhistorie. Et eksempel på en af de såkaldte ”spøgelsesbyer” af forfaldne historiske bygninger, er byen Poggioreale som står tilbage helt mennesketom og forladt med egen tilhørende kirkegård. Denne type af byer er noget man ellers kun se på film, men på Sicilien findes de i virkeligheden.

Hvis du ikke har fået nok af naturoplevelser på Sicilien, så kan du tage til vandfaldet Cava Grande di Cassibile, et imponerende vandfald med omkringliggende kløft og flod. Der er masser af se på og opleve, så du kan nemt få en hel dag til at gå her. Et andet interessant sted for den naturinteresserede er Zingaro Naturreservat – hvor du får mulighed for at opleve enestående planter og dyreliv som gennem årtier har tilpasset sig lige præcis dette områdes geologiske forhold.

Er du til kunst, så skal du tage dig tid til at besøge Calderone, som er en stor hal hvor de laver en stor del af den kunst som Italien er så kendt for.

Sicilien byder på lange, sandstrande hvis du får brug for at slappe af efter nogle oplevelsesfyldte dage på øen. Brug en eller dage med at nyde solen, vandet og den fantastiske Sicilienske natur og livsstil.

Der er masser af muligheder for at opleve Sicilien på en billig og økonomisk måde, det behøver ikke at være dyre oplevelser – for mange af oplevelserne er lige indenfor rækkevidde og kan gøres meget økonomisk hvis du bare gider bruge tiden på det.

Vis mere

Andre indlæg

Back to top button